onsdag den 30. maj 2012

Hjemmelavet rabarbersaft med opskrift

I går havde jeg fri, og jeg gik og overvejede, hvad jeg skulle bruge den stak rabarber, jeg havde fået hjemme fra min mors have den anden dag, til. Kage var naturligvis helt oplagt, men sjovt nok var jeg ikke i kage-humør i går (den dag troede jeg så aldrig skulle komme...). Men hvor om alting er, så endte valget på rabarbersaft. Og det var et hit! Jeg baksede selv lidt med opskriften, men det jeg endte ud med var lige tilpas sødt, surt og kraftfuldt, og jeg vil da lige dele opskriften med jer (se under billedet). Jeg hældte noget af saften i frys-selv-is-dimser, så der er lidt køligt til næste omgang sommer ;-) De udkogte rabarber har jeg gemt i et marmeladeglas og bruger det som en slags kompot (jordbærhjelmen synes, at det er et hit på rugbrød). Så de dejlige rabarber er blevet udnyttet fuldt ud.

Opskrift på rabarbersaft:

1 kg rabarber
2 L vand
400 g sukker
1 flækket vanillestang

Fremgangsmåde:
Rabarber renses og skæres i tern. De kommes i en gryde med vandet, sukkeret og den flækkede vanillestang. Koges op. Lad det herefter simre i 2,5 time så al saft og kraft kommer ud af rabarberne.
Nu skal saften sies fra, og hvis du har en saftkoger er det jo såre simpelt. Det har jeg ikke, så jeg kom et viskestykke i et dørslag og lod væsken løbe igennem ned i en skål. Pres lidt med en ske for at få det sidste væde ud. 

TADAAA! Nu har du 2 L super lækker saft! Måske synes du at den er lidt for stærk, men så er det jo nemt at fortynde med lidt vand. Hvis du vil lave is af noget af saften er det en god idé at bruge saften inden du evt. fortynder den, da det bliver mindre kraftfuldt af at blive frosset. 

Velbekomme :-)

14 kommentarer:

 1. Mmm rabarbersaft er altså det bedste om sommeren. Det og hindbærsaft...mmmmm! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmmm hindbær, det må prøves næste gang :-)

   Slet
 2. Mmmmm... Jeg er enig med Pia :) Er tæt på at gå ud og hente rabarberne i haven med det samme! Den skal altså prøves, den opskrift.

  Og tænk at det har sådan en fantastisk farve... Totalt lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og i dag er det næsten lilla - men smager lige så fantastisk :-) Men jeg tror at rabarber farver en del, hehe ;-)

   Slet
  2. Og i øvrigt - er død misundelig på at du har rabarber i haven!

   Slet
  3. hi hi... Du er velkommen til at få en knold - jeg har helt absurd meget :)

   Slet
 3. Mums det ser bare skønt ud - og så er det smæk fyldt med vitaminer (og sukker, men skidt;0) )... EEEElsker simpelthen farven...
  Vi har også rabarber i haven, så den opskrift skal klart prøves...

  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan også lige få en død-misundelig kommentar herfra over de lange røde stængler i haven ;-)

   Slet
 4. Hvor ser det bare lækkert ud! :D
  Jeg vil så gerne have rabarber i vores have, men jeg må vente til den har fået en "renovering" og så må jeg huske på din opskrift :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder spændende med have-renovering :-) Gad godt jeg kunne få plads til rabarber i vores have, meeeeen det kan simpelthen ikke klemmes ind i vores lille frimærke.... ;-)

   Slet
 5. Lækkert! Og så ser det bare rigtig flot ud med den farve.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 6. Åh hvor lækkert - og pinkfarvet...;O)

  SvarSlet

Tak for kommentaren - det er nu så hyggeligt :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...