fredag den 20. juli 2012

Minder fra barndommen

Mine forældre blev skilt sådan cirka samme tid som jeg kom til verden, så min storesøster og jeg har fra tidlig alder holdt jul, fødselsdage og ferier på skift hos vores far og mor. Det har på ingen måde været skidt, og omkring jul nød vi blot dobbelt op på herlighederne. Vores mor havde forældremyndigheden, så vi var sammen hos vores far hver anden weekend og derudover havde vi på skift en onsdag hos ham. Min far fandt ny og dejlig skøn hustru i vores børnehave - hun var pædagogmedhjælper og lige et par år yngre end min far (små 14 år faktisk....). Vi var jo helt stolte når vi oppe i børnehaven kunne berette at Jette havde sovet hjemme hos vores far - vi var de værre sladder-tanter uden at vide det ;-) Nå, men i sommerferierne havde vi altid 14 dages ferie sammen alle fire, og jeg husker altid disse ferier som noget helt særligt. Der var varme, hygge, leg, omsorg og kvalitetstid. Vi spillede spil flere timer dagligt, rendte på legepladser eller kiggede tog på banegården. Hvert år lavede min far en dagbog over vores ferie, og jeg elsker simpelthen de bøger! Han sad og håndlavede det hele - og så to identiske eksemplarer. Her er et lille udklip af nogle af alle de fantastiske tegninger og fortællinger, der er inddraget.
Et lille udvalg af nogle af feriedagbøgerne


Hvert år blev vi hentet på cykel af vores far. Lige dette år skulle min søster til fødselsdag, så hun blev først hentet dagen efter. 

Som sagt så brugte vi meget tid på at spille....


...Og på at kigge på tog....

....Og på hygge. Her har vi vist drillet lidt, vi har i hvert fald taget fusen (!!?)

Hvert år var vi også i tivoli (en tradition som vi faktisk har genoptaget efter der er kommet børn til). Vi havde trætte fødder og varme sandaler, tydeligvis....

Et lille minde fra en tivoli-tur. Turbåndene har ændret sig lidt siden.

Vi var også ofte på besøg hos vores bonusmors familie, og en sommer var turen lidt varm og træls.

Der blev også tid til at lave en masse mad

Og selvfølgelig fulgte vi med ved EM i 92!


Lige et par billeder af nogle efterskrifter - den dag i dag kan jeg godt blive helt rørt til tårer når jeg læser det. De aller bedste minder fra vidunderlige barndomsferier!

For at det ikke skal være lyv, så laver min far også en lignende bog til børnebørnene med beretninger om barnets første år. Den er i øvrigt lavet med rim. Her er et par sider fra Sigurds:


Egentlig kommer bøgerne slet ikke til deres ret på denne måde, de er så gennemført flotte at de i virkeligheden skal opleves på nært hold. Men nu har jeg forsøgt. Ingen tvivl om at jeg er stolt af min far, og er ham dybt taknemmelig for nogle vidunderlige ferier - og for at gøre det nemmere at huske alle de dejlige minder!

21 kommentarer:

 1. sikke nogle skønne feriebøger og barnets bog <3

  SvarSlet
 2. Nej, hvor er det fantastisk!!
  Sådan en bog jo genial til at holde minderne klarere.

  SvarSlet
 3. For noen fantastiske bøker - jeg ble helt rørt av å se så flotte bøker din far har laget til dere. Han er kreativ - som sin datter. Det fikk meg til å tenke på min far som ikke lengre er her... Det er godt å ha fine minner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Puha, det gør mig ondt. Det er alt for tidligt ikke at have sin far :-( Men minder er guld værd :-)

   Slet
 4. Sikke et arbejde der ligger i de feriebøger - og hvor er det fantastisk, at din far har haft lysten og energien til at give jer sådan nogle minder med!:) Det ser så fint ud - billeder og tekst! Wow, jeg er virkelig imponeret over de kreative evner og den kærlighed der ligger bag!:)

  SvarSlet
 5. hold da op nogle skønne bøger :) din far burde skrive børne bøger og tegne dertil ... det er jo på højde med jørgen clevin hils din far og sig det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe Helle, det nævnte jeg at du havde skrevet for ham den anden dag. Og så fnyser han bare sådan og siger, "ej pjat, nu må de holde". Men jeg synes også at han er god :-)

   Slet
 6. Hvor er de fine! Kan godt forstå du er glad for de bøger - din far er virkelig kreativ. Stort arbejde din far har lavet, det er fedt!! :)

  SvarSlet
 7. Hvor er det dejligt at din far har haft tid og lyst til at lave de skønne ferie bøger :-) Det er godt nok dejligt at du har sådan dejlige minder fra din barndom.
  Jeg får helt lyst til at lave nogle til mine unger, men hvor er tiden lige!!!!
  Tak fordi du ville dele dem med os.

  SvarSlet
 8. Åh hvor er de skønne! Sikke da et stort arbejde - det er SÅ gennemført og jeg kan godt forstå at du er glad for dem. De sidste par år har jeg tegnet dagbog sammen med Emil, når vi holder sommerferie i sommerhuset og han elsker det også....når han bliver lidt større, kan det være at jeg tilføjer lidt tekst, men indtil videre kan han genfortælle ved at se på tegningerne.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 9. Hvor er de bare skønne!! Det er helt vildt så god din far er til at tegne og skrive, det er nogle hyggelige minder at have. Studsede lige lidt over det med fusen, men fordi jeg læste det som fussen - altså foden. Men I har helt sikkert taget fusen på ham den dag ;o)
  Ha en god weekend!
  KH Mette

  SvarSlet
 10. Hvor er det nogle skønne bøger, det må være vildt fedt at have. Hvor er han bare sej din far.

  SvarSlet
 11. Hold op nogle fede feriebøger, han er da for sej ham din far.

  SvarSlet
 12. Det er nogle helt fantastiske bøger og nogle uforglemmelige ferier, vi havde sammen! Puha, jeg blev godt nok meget rørt af at læse de efterskrifter, som han havde lavet. Hvor er vi heldige, at vi har dem! :-)
  Knus og kram fra søs

  SvarSlet
 13. Wauw - sikke nogle minder at have. Hvor er han kreativ din far - og helt fantastisk at han har videreført traditionen til børnebørn! Tak fordi du delte - de fik smilet frem og tankerne igang. God søndag ;o)

  SvarSlet
 14. TUSIND TUSIND tak alle sammen! Hvor er I søde og dejlige, TAK! Ingen tvivl om at min far kun har haft tiden til at lave dem til os fordi han ikke havde os på fuld tid. Det ville være alt for ambitiøst for mit vedkommende at lave noget lignende. Men måske en scrapbook engang ;-)

  SvarSlet
 15. For en fantastisk pappa! Jeg fikk akutt dårlig samvittighet for at jeg ikke har laget noe liknende til mine barn... Men kanskje en scrapbook engang ja :-)

  SvarSlet
 16. Årh, hvor er de gennemført fantastiske - sikke far du har dig og sikke en morfar ham din lille Sigurd har.

  SvarSlet
 17. Altså hvor er din far bare god!! Det er da nogle helt fantastiske minder bøger og minderne bliver både klarere og måske også lidt sjovere. :) Og hvor er han god til at tegne og rime :)

  SvarSlet
 18. HOLD da op for en fantastisk far du har!!!!

  Det må du altså sige til ham, de er da helt unikke og guld værd, når han en dag (om forhåbentlig lang tid) ikke er her længere.

  SvarSlet

Tak for kommentaren - det er nu så hyggeligt :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...