torsdag den 23. august 2012

Stofbleer

Ja, et lidt kedeligt indlæg om stofbleer, som findes på Jordbærhjelmens numse.... Da han var 3-4 måneder gammel og vi havde prøvet at hav af forskellige papirsbleer, kastede jeg håndklædet i ringen - den dumme svamp i lysken ville bare ikke forsvinde, og vi vaskede med danskvand og tørrede med hårtørrer, men lige lidt hjalp det. Jeg ville dog ikke behandle den lille fyr med brentancreme eller andre anti-svampemidler. Så derfor sprang vi ud i stofbleverdenen, og har ikke fortrudt det et eneste øjeblik. Der er mange gevinster ved det økonomisk og miljømæssigt, og så synes jeg at han er så sød med sin store ble-røv :-) Det sætter nogle begrænsninger for buksevalg, men jeg satser ikke på at han skal bruge ble for evigt.

Nu er han ved at vokse ud af mange af sine bleer, og derfor har jeg syet lidt nye til ham, og vil lige vise jer to af dem. Det er lommebleer syet med vandtæt fleece yderst og mikrofleece inderst, så huden er tør. I lommen puttes indlæggene så ind. De er primært lavet af bambusfleece og hamp som begge suger rigtig godt, og øverst i bleen et lille mikrofiber indlæg, som er hurtigt sugende, men som ikke kan suge særlig meget.

Bleerne er altså lige store, billederne snyder lidt. Og ved godt at den lilla ikke er så maskulin, jeg synes bare at den er så lækker :-)Alle materialer er købt hos Mie, som er en pioner indenfor stofbleer - hun laver simpelthen de lækreste bleer i de skønneste materialer. Se et udvalg af dem her. Som jeg tidligere har skrevet, har Mie også flotte jerseystoffer på lager, og i en periode var det skønne bambistof udsolgt rundt omkring, men det var til at finde hos Mie. Se lidt af udvalget af de lækre stoffer her. Mie er i øvrigt altid behjælpelig med at svare på spørgsmål vedr. valg af materialer og i forbindelse med selve syningen af bleer.

10 kommentarer:

 1. Hvor er du sej Pernille.....!
  Husker min tante som brugte gammeldags stofbleer til mine små kusiner (som så er i tyverne nu), med uldbukser udenpå, sikken et mas med rengøring og vask!! Men ja hvis det er det der virker for dig og jordbærhjelmen så er det da for cool.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, ja vi bruger også uld over natbleen, som jo skal kunne suge en del, og der tager ulden lige det sidste. Så jeg står også og koger lanolin ind i mellem ;-) Men det er jo en vane nu, så jeg tænker ikke over det længere.

   Slet
 2. Virkelig flot lavet. Ser meget professionelt ud. Hvad siger dagpleje/vuggestue til det?
  Kh Eline

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eline :-) Vuggestuen er helt med på den, de var lidt skeptiske i starten, men det var lige indtil de så, at de jo faktisk virkede som almindelig bleer, bleerne skal jo bare ikke smides ud..... Vi afleverer bleer om morgenen og lægger en wetbag deroppe, som de brugte bleer skal i, og så kommer de med hjem ved afhentning. Det fungerer rigtig godt, heldigvis :-)

   Slet
 3. Jeg hadde tenkt å bruke stoffbleier, men med tre små trodde jeg det ville bli for mye jobb... Jeg er imponert over alle dere som får det til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og med tre små må man virkelig vælge sine kampe! Det er en jungle at sætte sig ind i, så en rigtig tidsrøver. Og kan godt forstå at du har valgt at prioritere tiden på ungerne :-)

   Slet
 4. Hvor er de flotte! Stofbleer var årsagen til at jeg overhovedet begyndte at sy. Kunne ikke finde en model, han ikke tissede igennem og tænkte at jeg da selv måtte kunne sy dem så :-) kh Pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor sjovt Pernille, det er præcis samme tilfælde med mig :-D Så de kære stofbleer har gjort meget godt :-)

   Slet
 5. Åh, dårlig samvittighed!!
  Jeg har nogle fiiine stofbleer liggende i kælderen fra storebror, og lillebror går i papirbleer! Mit eneste forsvar er, at han aldrig har rød mås eller andre problemer. Jeg ville gerne gå i gang med det til ham.
  Mon ikke dit indlæg her, er det spark, jeg havde brug for?

  De ser superlækre ud! Og at den ene er "pigefarvet" betyder da ingenting. Det er jo om at bruge den slags farver til ham nu, inden han bliver påvirket af andre. :)

  SvarSlet
 6. Det var da dejligt, at de ikke er på tværs... Det kunne man nemt have forestilles sig, at de godt kunne være...
  Kh Eline

  SvarSlet

Tak for kommentaren - det er nu så hyggeligt :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...