onsdag den 21. november 2012

Jeg forsøger.... (og hjælp vedr. lagerplads til billeder, tak!)

..... at lave en overgangs jakke til Jordbærhjelmen. Men jeg har lavet (lidt for) mange ændringer i forhold til mønstret af Elsebeth Gynther, og det gør, at jeg må tænke lidt kreativt ind i mellem. Og arbejdsprocessen er ikke helt lige ud af landevejen. Godt der er lang tid til, at overgangsjakkerne skal i brug!


Yderstoffet er isoli, og foret er jersey. Der er også klippet ud til lommer. Hatten har fået grå rib rundt ved ansigtet. Jeg tænker at jakken skal lukkes med lynlås.

Og lige et spørgsmål: Er der andre der oplever problemer med lagerplads med blogspot? Da jeg skulle uploade billede i dag fik jeg at vide, at jeg havde overskredet pladsen på Picasa web album, og at jeg skulle betale for mere plads. Altså, jeg vidste så slet ikke at jeg havde et Picasa web album, og jeg vidste ej heller at blogger gemte billederne automatisk der. Kan man undgå det? Jeg slette nogle billeder af andres giveaway, og så var der lidt plads igen. Jeg vil ikke slette mine andre billeder, da de så også forsvinder fra blogindlæggene, og det er da lidt træls! Hvad gør I? HJÆLP en novice, tak :o)

26 kommentarer:

 1. Jeg løb også også tør for billed plads og har købt mig til mere plads nu. Det koster 15 - 20 kr om måneden. Ellers har Sannep skrevet noget om, at man kan tilføje endnu en mail adresse til sin blog og derved få mere plads. Maske kan du skrive til hende og høre nærmere.

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette! Det er jo ikke alverden, jeg synes bare at det er lidt træls at det skal koste noget - og så HVER måned! God idé med en ekstra mail - men det er jo en stakket frist, jeg løber uden tvivl tør igen ;o)

   Kh Pernille

   Slet
  2. I bund og grund er jeg også imod at der skal betales, men jeg er desværre ikke så teknisk anlagt, at jeg kan finde ud af at gøre mine billeder mindre m.m. så det blev den nemme løsning og så må jeg betale :-(
   Jeg håber at du finder en fornuftig løsning.

   Kh Mette

   Slet
 2. Sannepkunst selvfølgelig... :-)

  SvarSlet
 3. Åh søde Pernille, den skal nok blive god :)
  Jeg bøvler også med plads til mine billeder, og irriteres over at det skal være så bøvlet og indviklet. Håber nogen kan hjælpe os...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er bare møg irriterende, og synes helt ærligt at det er noget pjat at det skal koste penge, når man ikke beder dem om at gemme billederne i Picasa. Hrmf! Håber også at vi finder en løsning :o)

   Slet
 4. Hej, jeg har oplevet det med lagerpladsen, men nægter at betale, så jeg har brugt lang tid på, at gøre alle billeder mindre, så det ikke fylder så mange KB. Du kan vidst ikke undgå Picasa... men vær obs på, at nogle af billederne muligvis ligger flere gange i picasa, og det bruger plads. Hvis du sletter billeder i picasa, så slettes de også på din blog.

  /Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for svar Trine, og god idé med at gøre billederne mindre - det har jeg bare slet ikke tålmodighed til.... Desværre. Jeg har kun slettet alle de billeder, som ikke fremgår af mine indlæg, da jeg ved at de ellers forsvinder fra bloggen, og det ville altså være super ærgerligt!

   Slet
 5. Det er sjovt - for jeg har aldrig oplevet den slags problemer... Kun at der var for mange i albummet - men så har jeg bare lavet et nyt album...
  Og min telefon er indstillet til automatisk at uploade billeder til Picasa - Og jeg betaler intet...

  Så jeg må indrømme, jeg er ganske overrasket når jeg ser de indlæg der omhandler sådan noget

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår godt din undren. Det er lidt pudsigt for lige præcis i dag, har jeg læst flere der har samme problemer, så det er som om, at der er lavet nye regler. Eller også er vi bare nogle, der er svært uheldige :-( Jeg vil da forsøge at oprette nyt album, men jeg har jo slet ikke oprettet nogen selv, så det er som om at blogger selv bestemmer hvor de der billeder bliver smidt hen.... Ihhh, hvem der bare var IT-nørd ;-)

   Slet
 6. Vet ikke noe om lagerplass... Men jakken ser superkul ut!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elisabeth, håber også at den bliver god :o)

   Slet
 7. Jeg har også måtte købe lagerplads, da jeg også lige pludselige ramte max.. Død irriterende..!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig træls, og synes jo ikke jeg sådan lige, at jeg magter blogger-udgifter.... Men det kan være, at det ender med den løsning... Desværre!

   Slet
 8. Det bliver da bare en rigtig lækker jakke. Jeg æææælsker kløver jerseyen og har også noget lignende i tankerne med det jeg har fået indkøbt. En lignende jakke er i Ottobre 1/2012 og 4/2012, så måske kan du finde noget inpiration i syforklaringerne. De har det sikkert på biblioteket :-)
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den kløver jersey er bare fin :o) Jeg har også bladene fra Ottobre, så det var da værd at tage et kig der i - tak for fif ;-)

   Slet
 9. Jeg tror ikke du kan komme uden om at købe mere lagerplads... Jeg har prøvet at slette billeder på picasa - men så forsvinder de på bloggen. Jeg køber ekstra lagerplads, det koster ikke ret meget for uanede mængder... Jeg bruger Picasa webalbum som back-up, da jeg har prøvet at miste både pc og ekstern harddisk inden for få dage - og dermed alle billeder fra de sidste mange år...
  Vh Pernille

  SvarSlet
 10. Har du løst problemet, Pernille?
  Eller måtte du punge ud?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har endnu ikke betalt, da jeg var så sur. I går da jeg skulle uploade billeder sagde den ingenting - mystisk! Men synes også det er mærkeligt at vi var mange, der rendte ind i det samme problem den samme dag. Håber problemet er løst, og ellers har jeg fået et hint om at der kan være et par billeder, der har fyldt lidt for meget. Så det vil jeg kigge på, hvis jeg støder på problemet igen.

   Slet
 11. Hej.
  Jeg er en pige på tretten år, og har min egen blog. Pludselig her i går, var er heller ikke mere lagerplads på min blog. Jeg er somsagt tretten år gammel, og jeg kan jo ikke rende og betale penge til en blog.
  Alt dette med picasa osv., gør mig forvirret. Har du evt. et råd til hvordan jeg 'redder' min blog, og giver den mere lagerplads? :-)

  Tusind tak, på forhånd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ann- Katrine. Det er rigtig irriterende når det sker. Jeg har heller ikke lyst til at betale for at blogge selvom jeg er 30 år ;-) Jeg har ikke haft problemer siden (7-9-13), men ellers skulle der være en rigtig god guide lige her:

   https://docs.google.com/document/d/1-iw-zf7dfNKcWbJBckxnEtcfhw3YYXSrXAbVhHk1vMA/edit

   Håber det kan hjælpe dig!

   Kh Pernille

   Slet
  2. Mange tak, for dit svar. Jeg har slettet de billeder jeg ikke bruger, til bloggen. Nu har jeg lidt mere plads. Ved dog ikke hvor meget. Når jeg engang igen ikke har mere plads, tager jeg guiden i brug. :-) Tak, tak tak.

   Slet
 12. Jeg ved ikke om dette kan hjælpe dig, men her er lidt forklaring (fra google selv) vedr. grænser for den gratis lagerplads man får tildelt :)
  Kig gerne ind til mig på bloggen, har du spørgsmål, så skriv til mig og jeg skal se om jeg kan svare på dem.

  Grænser for gratis lagerplads
  Picasa Webalbum giver dig 1 GB gratis lagerplads, der kan bruges til fotos og videoer. Filer, der er mindre end bestemte størrelser, tæller ikke med i denne grænse for gratis lagerplads. Dette gælder uploadede filer til andre Google-produkter, der lagrer fotos og videoer i Picasa Webalbum, f.eks. Blogger og Google Maps.

  Den gratis lagerplads kan bruges til deling af fotos på nettet, men hvis du foretrækker at uploade dine fotos som en større fil for at få en bedre kvalitet (til arkivering eller udskrivning), kan du altid købe mere lagerplads.

  Hvis du har tilmeldt dig Google+
  Grænser for gratis lagerplads

  Fotos på op til 2048 x 2048 pixels og videoer på op til 15 minutter medregnes ikke i den gratis lagerplads.

  Automatisk ændring af størrelse

  Alle fotos, der uploades til Google+ skaleres automatisk til 2048 pixels (på den længste side) og medregnes ikke i din gratis lagerplads.

  Alle fotos, der uploades til Picasa Webalbum, og som overskrider grænsen for den gratis lagerplads, medregnes i din 1 GB gratis lagerplads. Når du har nået din lagergrænse, vil alle nye fotos, som du uploader til Picasa Webalbum, automatisk blive skaleret til 2048 pixels (på den længste side).

  Hvis du ikke har tilmeldt dig Google+

  Grænser for gratis lagerplads

  Fotos på op til 800 x 800 pixels og videoer på op til 15 minutter medregnes ikke i den gratis lagerplads.

  Automatisk ændring af størrelse

  Uploadede fotos, der er større end den gratis størrelsesgrænse, medregnes i din 1 GB gratis lagerplads. Når du har nået din lagergrænse, vil alle nye uploadede fotos på Picasa Webalbum, der er større end den gratis størrelsesgrænse, automatisk blive skaleret til 800 pixels (på den længste side).

  Bemærk! Hvis du når din lagergrænse, når du uploader til Picasa Webalbum fra computerprogrammet Picasa, vil du kun kunne uploade i de størrelser, der er tilgængelige ved gratis lagerplads. Hvis du synkroniserer med nettet, vil nye fotos, der overstiger den maksimale størrelse, automatisk blive skaleret, så de passer til størrelsen på din gratis lagerplads.

  SvarSlet
 13. Hov, dit svar til Ann-Katrine var ikke vist da jeg satte mig til at skrive til dig, så beklager det noget lange indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dit svar, det er virkelig nyttigt! Og dejligt med en forklaring på problemet :-) Tak fordi du tog dig tid til at svare, det er bestemt ikke spildt :o)

   Kh Pernille

   Slet
  2. Det var så lidt, nu når jeg vidste noget ville jeg lige dele det her :)

   Jeg har fuglt disse grænser de sætter op, og min blog er lidt over et år gammel nu, og jeg har anvedte 7% af den gratis lagerplads der er til rådighed

   Så der er lidt vej endnu før end jeg rammer loftet.

   Kan du have en god dag

   Kh Ria-K.

   Slet

Tak for kommentaren - det er nu så hyggeligt :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...