søndag den 31. marts 2013

(Lidt for) lille undertrøje

Denne fine lille undertrøje strikkede jeg, mens jeg ventede Dagmar og det eneste, der manglede da hun var kommet til verden, var de små knapper. Og de skulle åbenbart tage 4 uger at få sat på typisk mig!!, så nu har vi ligesom problemet, at den lille dame er blevet for stor til den. Nu bliver den så brugt uden på bodyen som vest, og det er også meget fint. Undertrøjen er strikket i det lækreste silkeuldgarn fra Askeladen, hvorfra også mønstret stammer. Hvis du en dag har mulighed for at komme forbi deres butik i Aarhus, så vil jeg på det kraftigste anbefale dig at smutte indenom butikken - her er de lækreste legesager i træ, skønt børnetøj syet i uld, garn og strikkemønstre og meget meget mere. Meget inspirerende og der emmer af god kvalitet.






fredag den 29. marts 2013

Pusleunderlag

Jeg har længe haft lyst til at sy et pusleunderlag til at have med i pusletasken, da det der fulgte med vores ellers så lækre Storksak pusletaske, var både kedeligt og lidt for stort når nu man bruger stofbleer, har man brug for al den ekstra plads, man kan få. Opgaven har skam også stået på min to-do liste inden fødslen, men Dagmar ville jo ud lige lidt før tid, så der var meget, der ikke blev nået. Men ca. 45 min effektivitet i formiddags, og så var stof klippet ud og underlaget syet sammen. Bagsiden er lilla babyfløjl og inderst er det fine blå Liberty Betsy. Jeg overvejede at sy et mellemlag for at gøre underlaget mere blødt, men holdte mig til de to lag for at få mest mulig plads i pusletasken. 




søndag den 24. marts 2013

Bambi-ble

Efter at min overlocker havde drillet mig lige lidt for længe, og jeg havde truet med at sælge den igen, hvis tråden ville blive ved med at knække for mig efter at have kørt 5-10 cm, fandt jeg ud af, at jeg pludselig var begyndt at tråde den forkert (WTF !!!?!) Hvordan kan man pludselig begynde at gøre det anderledes efter et års tids bekendtskab?? Nå, men hvorom alting er, så fandt jeg da heldigvis ud af, at det ikke var maskinen, den var gal med, og at det så nok nærmere var ejeren taler vi ikke mere om, og nu kan jeg endelig få lavet skønne afslutninger igen. Senest er en lille bambi-ble kommet igennem maskinerne. At der så er skønhedsfejl er vidst ej heller maskinernes skyld....






fredag den 22. marts 2013

Følg mig med bloglovin og instagram

Jeg hopper med på bølgen, og har oprettet en profil på bloglovin. Det er meget meget nemt at få overført sin blogliste, og jeg kan kun opfordre andre bloggere til at gøre det samme - og naturligvis opfordre I dejlige læsere til at følge mig der. Klik på ikonet ude i sidebaren, og du er med!

Derudover er jeg også hoppet ud i det skønne instagram-univers. Det har jo været der længe men som det er med mig, så er jeg en snegl til at få rodet mig ud i sådan noget. Sæt nu ingen vil følge med.... Men hvor om alting er, så elsker jeg det! Det er nemt og meget uforpligtende. Hvis du har lyst, så kan du følge mig her






mandag den 18. marts 2013

Min nyeste forelskelse

Nogen havde lige gylpet over det hele, og mens nogen lige lå der uden tøj på, kunne jeg da lige snige mig til at tage nogle billeder af min lille lækre hormonknop-befængte-sveske, som trives og er SÅ sød og dejlig. Hun lægger sig stadig bare til at sove på sofaen ved siden af mig, og jeg kan både snakke, støvsuge (ej okay, det er jo så ikke mig der gør det - men jeg kunne hvis det var), se tv, sy og alt muligt andet uden at hun vågner. Det er da nemt! Hun ser i øvrigt ud til også at blive rødhåret. Smukt!




Jeg er lykkelig for at mit lille hjerte også kan rumme kærlighed til denne lille sag, det er naturligvis en anden kærlighed en den, jeg har til Sigurd, men jeg er også meget overrasket over at kærligheden til ham bare er vokset og vokset og vokset. Bedst som man tror at det topper, så bliver man lide lidt mere forelsket i sit barn. Selvom det er en kliche, så vil jeg gerne bakke op om at livet giver (mere) mening når man får børn ♥

♥ Pernille

lørdag den 16. marts 2013

Bare fordi han er så dygtig...

Ja, jeg har jo vist min lille vandhund frem tidligere i dette indlæg, men nu er der blevet taget nye undervandsbilleder, og jeg synes bare at den lille mand er så dygtig. Og eftersom jeg ikke får lavet så mange indlæg for tiden, så var det lige en nem måde at sige, at jeg stadig er her, på.



Drengene har i dag været i Hornslet for at hente brugt kravlegård. Vi synes det kunne være fint med lidt afskærmning af baby, og så har vi det enormt fodkoldt herhjemme, så det er fint at få svesken lidt op fra gulvet. Størrelsen er 100 cm x100 cm, og det tænkte jeg var meget passende. Men. For det første kunne det ikke være i bilen, så manden måtte køre hjem med nogle lappeløsninger, som han ikke var helt tilfreds med. Men hjem kom de i god behold! For det andet fylder 100x100 ret meget i et lille hjem på 92 kvm.... Den kan lige presses ind, der hvor vi havde tænkt den skulle stå, men den fylder god i landskabet. Nå, men hun skal vel heller ikke bruge kravlegård for evigt.

Nu skal jeg have købt en madras hos Skumhuset så den ikke er så hård og giver fladt baghoved. Og måske skulle jeg forsøge at lave et vattæppe til at komme ovenpå madrassen. Oppe i min hoved skal det nok blive en hyggelig oase for tøsen, men nu må vi se hvor meget jeg når.

tirsdag den 12. marts 2013

Nøddegranola

Jeg spiser ofte Skyr om morgenen med forskellig frugt og nødder blandet i. I går lavede jeg så denne nøddegranola, som er fri for tilsat sukker, og hjælper med at holde styr på blodsukkeret. Her serveret i glas og med purerede blåbær.




Det er meget simpelt at lave. Her er opskriften:

5 dl blandede hakkede nødder. Min favorit er mandler, pecannødder og valnødder
1 dl æblemos (uden tilsat sukker). Jeg bruger den fra Urtekram, når jeg ikke lige når at lave mos selv (og det sker så aldrig!)
1 dl græskarkerner
1 spsk kanel
1 dl hørfrø
1 dl kokosflager (jeg har brugt kokosmel, da jeg ikke havde flere flager, men det er klart smukkere og mere knasende med flager)
2 spsk olie. Jeg plejer at bruge olivenolie

Alle ingredienser blandes sammen og fordeles på en bageplade på et stykke bagepapir. Bages ca. 25 min. ved 175 grader. Rør rundt flere gange for at få granolaen godt sprød. 

lørdag den 9. marts 2013

Februar 2013

En lille smule forsinket, men nu fik jeg endelig tid til at få samlet lidt billeder fra februar måned til min egen photochallenge. Som mange af jer ved, så fødte jeg Dagmar for 3 uger siden, og jeg havde jo sådan set ikke regnet med at hun ville komme i februar måned. Men det gjorde hun, og det er dejligt at have hende her. Jeg synes det er nemt at blive mor denne gang. Dagmar er så nem i forhold til sin storebror da han var spæd. Selvfølgelig er der lidt logistik, der skal tages hensyn til denne gang, men det går virkelig over al forventning. Jeg har tilmed nået at syet en del - bleer, bukser til Sigurd og lidt af en buksedragt til mig selv. Hvem havde dog regnet med det! Ikke mig i hvert fald.

Dagmar nyfødt - 2 uger:
Hun er et meget nemt barn, sover rigtig godt om natten med kun 1-2 amninger, så jeg føler mig faktisk frisk og udhvilet om morgenen. Fordi hun kom lidt før tid, og jeg ikke var helt klar til at undvære hende i maven, har vi brugt mange timer dagligt den første uge hud mod hud. Det har været dejligt for os begge, ingen tvivl om det, og jeg er glad for at jeg prioriterede dette til trods for at Sigurd så igen igen igen måtte lege med sin far. Men det er som bekendt en tid der ikke kommer igen, og jeg ville bare nyde det! Dagmar elsker at ligge og kigge rundt, og hun siger til når hun er træt eller sulten. Når hun skal sove bliver hun blot svøbt i dynen, og så falder hun selv i søvn på sofaen. Hun er meget rolig og nem. Lige pt. har hormonknopperne invaderet Dagmars ellers så fine ansigt....

Sigurd 2 år og 4 måneder:
Sigurd har taget virkelig godt imod sin lillesøster. Størstedelen af tiden vil han nusse og mysse hende, og kun en sjælden gang får hun et dask eller to. Han synes bestemt det er hårdt at være blevet storebror, hvilket vi kan se ved at han er rocker-træt. Der sker meget inde i den lille mands knold. Heldigvis er han super glad for at komme i vuggestue, og det er lidt et frirum for ham. Vi samsover herhjemme, og det er dejligt for både mor og søn at ligge og putte om natten.















#1+2: Familiehygge - en træt Sigurd ville putte lidt og Dagmar var sulten
#3+4: Mor-barn buket fra min mor. Synes bare at de er SÅ smukke! Da vi fik Sigurd havde min mor også en mor-barn buket med på barselsbesøg. Steen pakkede blomsten ud, og kunne slet ikke forstå hvad det bånd skulle bruges til, så han klippede båndet over! Stakkels mand, han havde aldrig set sådan en buket før ;-) Jeg skyndte mig at binde båndene sammen igen.
#5: Dagmar et halvt døgn gammel
#6: 48 cm fylder ikke meget i en autostol
#7: Lækker opmærksom baby i alt for stort tøj!
#8: Dagmar og mor nyder at være tætte
#9: Den kære far lavede morgenmad til mig de første 14 dage - nogen gange dog "bare" lidt havregrød
#10: Far når også at forelske sig i bebs mellem leg med ældstebarnet og bleskift
#11+12+13: Sigurd som lækker bi til fastelavn i vuggestuen. Kostumet er venligst lånt af Theresa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...