lørdag den 30. juni 2012

Sommer projekt

I går fik jeg købt garn til at lave dette lækre tæppe fra Yarn Freak. Jeg har fået lavet en enkelt lap, som I  kan se på billederne. Jeg tror at det bliver lækkert med pastelfarverne, der lige bliver brudt af den neon grønne. Tanken er at tæppet skal hækles sammen med hvid, men der er lidt tid til det bliver aktuelt. Vi drager til Skallerupklit i dag, og naturligvis skulle symaskinen ikke med (det er jo ferie og kvalitid), men et eller andet krea skulle med, og der er det jo skønt med hæklerier, der fylder knapt så meget.

Fik jeg i øvrigt sagt, at jeg har FERIE :-) :-) :-) Det bliver skønt med 14 dage sammen med drengene!

Hvad mon I skal i jeres ferier?









torsdag den 28. juni 2012

En simpel buks....

Eller det var det, jeg troede, jeg skulle lave i aftes. Jeg har nemlig lige fået nye forsyninger hjem fra Malika-rosa, og det skønne stof skulle jo nødig ligge og samle alt for meget støv. Men mønstret fra Minikrea ville bare ikke passe min Jordbærhjelm, så efter alt var syet sammen, og sømmene afsluttet med overlocker, måtte jeg pille det hele op igen. Normalt ville jeg bare lægge bukserne nederst i kommoden, men ikke denne gang. Jeg trævlede op, rettede til, syede ind, og skældte ud (!), og er nu endt med dette resultat:



Jeg er blevet rigtig tilfreds med resultatet, og nu glæder jeg mig til at prøve bukserne på den lille mand i morgen. Farverne er ikke helt ens på billederne, men det nederste er mest virkeligshedstro. Skøn lækker isblå velour med blå kløver. Planen er at sy en body eller trøje i kløverstoffet. Det kunne være lidt fint. Og ellers skal jeg have syet en bluse med traktorer til Pia, det glæder jeg mig til, men det bliver først efter vores ferie.

På lørdag drager vi nemlig nordpå til Skallerupklit, hvor vi skal hygge i en uge med vand, leg, luft, nærvær og ro. Det trænger vi til alle tre!


tirsdag den 26. juni 2012

Mushi pavlova


Vi havde besøg af madklubben i går, og i madklubben er der en streng regel om, at alle sejl skal sættes ind på dessert. For vi eeeelsker dessert! Det blev så til hotdogs med hjemmebagt brød og lækre øko-pølser til hovedret og pavlova til dessert. Nemt og hyggeligt (og lidt grimt! - altså hotdogspisningen) på sådan en ganske almindelig mandag. Pavlovaen blev meget mushi, faktisk så mushi at det var svært at fornemme om det var flødeskum eller marengs, der blev tygget i. Men godt det smagte det nu alligevel (også i dag :-) )


Som opfølgning på mit indlæg i går, er der her lige et par actionbilleder efter vuggestue, hvor Jordbærhjelmen gerne tager en lille hyggestund i sin seng med en god bog. Her også med en lille snack. Bemærk det skønne skønne sengetøj fra Blafre.



mandag den 25. juni 2012

Dådyr abstinenser og en genganger

Jeg knuselsker simpelthen dette stof! Derfor er det også så frustrerende dagligt at kigge på mine godt 1,5 meter lækkerhed på reolen, men som jeg ikke rigtig kan sy af (nu er det jo en deng, jeg har herhjemme...). Jeg har tidligere lavet dette sæt i stoffet, og denne body, men alle til barselsgaver. Nu har jeg ikke lavet noget i det længe, og her til morgen tog jeg chancen.... Jeg har simpelthen lavet en mega puttenuttet bluse til Jordbærhjelmen! jeg har brugt en lækker orange rib, og så har jeg lavet manchetterne ekstra lange for at få lidt mere orange ind. Jeg er lidt spændt på om drengen alligevel er lidt for stor til dette print. Men det må komme an på en prøve. Og ellers kender jeg en skøn pige, der fylder 2 år om ikke så længe.... Hvad synes I? Er det for meget til en dreng på 21 måneder? Jeg opdaterer lige med et billede når den engang er prøvet på.





Derudover har jeg fået lavet en gave til Jordbærhjelmens fætter Noah, der fylder 2 år i næste måned. Hans mor ønskede sig en trøje med traktorer, som jeg tidligere har lavet. Den er blevet rigtig fin (hvis jeg selv skal sige det), og detaljerne mere gennemførte denne gang.




I øvrigt kom jeg til at klippe en ekstra bluse i str. 98, da jeg troede Sigurds var str. 92. Men jeg tog fejl. Blusen er endnu ikke syet op, da jeg tænker at jeg kan fifle lidt med rib og sådan for at lave den større. Men hvis der nu er en derude, der gerne vil have sådan en traktortrøje med stribede ærmer for 150 kr. pp, så send gerne en mail til mig:

pernillekirkc@gmail.com

lørdag den 23. juni 2012

"Nye" opbevaringsglas

Jeg har erfaret at Zpagetti-garn kan bruges til meget, og seneste skud på Zpagetti-stammen er blevet et par skjulere til to glas i køkkenet. Den ene med grydeskeer, spatler osv., den anden med klemmer til poser.




 Således ser glasset med klemmer ud, uden garn


Kender I det, når manden har nogle ting, man ikke er sådan heeeeelt vild med, men som man ikke kan få overbevist ham om, skal ud af huset (og måske også synes det er ok, at han beholder nogle af sine arvestykker). Sådan har jeg det med denne krukke. Jeg har fuldstændig glemt hvor grim jeg egentlig synes den er (undskyld arvestykke), sjovt som øjet kan vende sig til meget. Men nu er krukken blevet pakket lidt ind, og jeg har stadig god opbevaring til mine køkkenredskaber. 

fredag den 22. juni 2012

Megadoily Zpagetti bademåtte

Til Zpagetti-hæklekurset hos Camilla fik vi nogle opskrifter med hjem, og der var opskriften på denne megadoily i blandt. Den er nu hæklet i en rest i farven "nude", ligesom min hængekurv. Den har fået plads på badeværelsegulvet, og det er hyggeligt med en lille bademåtte. Det har vi manglet. Måske man skulle i gang med at hækle et tæppe til stuen i Zpagetti?? Jeg er vist blevet Zpagetti-fan :-)




onsdag den 20. juni 2012

Bæredygtig onbuhimo

Ja altså bæredygtig som i "jeg kan bære dit barn"-bæredygtig. I går fik jeg lavet min aller første bæredims, en såkaldt onbuhimo, færdig, og det har altså ikke været helt problemfrit. Jeg har ikke kunnet finde ordentlige vejledninger/DIY på dette, så jeg måtte tegne lidt af fra min smukke Kleinsmekker Mei Tai, og så ændre lidt på det, da det jo er en anden model. Der skal både pladevat og forstærkninger (for ikke at tale om slyngeringe) ind her og der, og det var lidt af en udfordring for mig. Men nu er den færdig, jeg er tilfreds, og Jordbærhjelmen godtog den på vej hjem fra vuggestue i går. Onbu'en er helt særlig smuk med de skønne lilla fugle, som jeg for nogen tid siden købte hos Kirkesjov.






(Beklager at jeg ser så mega dum ud - bilder mig selv ind at det er manden, der er rigtig dårlig til at tage billeder....)

I øvrigt havde jeg i går pakket symaskinen sammen og slæbt den med mig op til denne skønne tøs, og så syede (og snakkede) vi i nogle hyggelige timer - det kan varmt anbefales med sådan en sy-date. Tjek i øvrigt lige Theresas hjemmesyede voksibetræk ud - det er SÅ smukt og virkelig godt lavet. Nu kan deres lille babypige bare komme til verden (om et par uger altså) :-)




tirsdag den 19. juni 2012

Hæklet kurv

Som jeg nævnte i dette indlæg, så har jeg lært at hækle med Zpagetti garn. Tirsdag i sidste uge var jeg nemlig til Zpagetti-kursus hos Yarn Freak, som dygtige Camilla er indehaver af. Jeg var afsted med en skøn skøn kvinde fra mødregruppen, som jeg stadig ses lidt med (men desværre ikke nok, søde M), og vi havde en hyggelig eftermiddag/aften sammen med to andre hækleglade kvinder. I starten blev der ikke snakket så meget, hvilket er ret atypisk for en flok kvindfolk - men det krævede lige lidt koncentration at styre den store hæklenål og det tykke garn. Vi fangede det heldigvis alle sammen, og fik kreeret kurve alle mand, blot i forskellige designs. Jeg valgte at hækle en "kæmpe kurv", og resultatet kan ses her:




Nu er spørgsmålet jo så bare, hvad jeg skal komme i kurven.... Lige nu opbevarer jeg mit tæppe med oldemorsfirkanter i den (tæppet er i øvrigt liiiiige ved at være færdigt - men pænt det bliver det altså ikke). Kurven kunne også bruges til legetøj, vi har så mange klodser, som godt kunne trænge til lidt pænere opbevaring. Jeg vil lige tilføje at den er alt for stor til brødkurv, men hækler nok en sådan på et tidspunkt.

søndag den 17. juni 2012

"Trador"

Det er navnet på "traktor" herhjemme. Nu kan vi snakke om "tradorer" dagen lang, for Jordbærhjelmen har nemlig fået (endnu) en bluse med raglanærmer, og denne gang er det med med traktorer på for- og bagstykke og striber på ærmerne. Jeg har valgt at sy ærmeribbene lidt anderledes end de første, jeg lavede som denne - inspireret af en nyindkøbt AlbaKid udsalgs-trøje fik ribben lov til blot at titte frem. Det er så bare ret svært at få lige meget til at titte frem. Måske gør jeg det ikke på den mest smarte måde, men det er lige det, min hjerne kan finde ud af, jeg skal gøre. Jeg har også valgt at lave ærmeribben noget længere denne gang, og også lidt smallere.





Mon jeg snart skal til at lave noget andet end bluser og t-shirts? Tja.... Men lige nu er det faktisk det, Jordbærhjelmen mangler mest. Jeg er også ved at være færdig med min buksedragt (og så kom jeg lige igen i tanke om de knaphuller, der skal laves, argh - jeg TØR ikke!) 

fredag den 15. juni 2012

Oh Betsy Blue, my new love

I dag kom den rare postmand forbi med en lille pakke fra England til mig. I pakken gemte der sig dette fine Liberty-stof med navnet "Betsy Blue". Mange af jer kender det, men det bliver det jo ikke mindre smukt af ;-) Jeg tror, stoffet skal gå til mig, og et par sommerbukser i chino-stil ville være et hit! Har (eller havde) en original Daisy buks, men stoffet er fuldstændig gået i stykker bag på (sled dem op i min graviditet....). Jeg kunne tegne bukserne af, men synes at de var lige lidt til den løse side. Nu må vi se, hvad det bliver til. Men er stoffet ikke bare skønt?

Har I øvrigt set at Nullergøjen har lavet solhat og sovepose til iPhone i stoffet, det ser SÅ fint ud!



torsdag den 14. juni 2012

Min første give away!

Jubi endelig er det min tur til at udlode en lille ting til jer læsere. Bloggen er efterhånden tre måneder gammel og det har i aller højeste grad indfriet mine forventninger til, hvad det ville sige at blogge. Og mere til! Jeg glæder mig dagligt over alle jeres søde input og kommentarer, I gør det helt specielt sjovt for mig at blogge. Så TUSIND tak for det - bliv endelig ved :-)

Og nu til den egentlige give away.....

Jeg har lært at hækle med Zpagetti garn (det fortæller jeg om en senere gang), og jeg har i aftes færdiggjort en hængekurv, som den dygtige Bekki har designet. Jeg har lavet den i farven nude, som er rigtig lækker her til sommer. Kurven er en fantastisk løsning til alle mine opbevaringsproblemer, og jeg tænker at der måske er andre derude i blogland, der lider under samme "jeg-har-for-mange-ting-jeg-ikke-ved-hvor-jeg-skal-gør-af"- gen, som mig :-) Vinderen bestemmer selv farve her fra Yarn Freak (der må tages forbehold for udsolgte farver ved træknings tidspunktet). Hvis du har lyst, må du gerne skrive i kommentaren, hvilken farve du kunne tænke dig. Men intet krav.

Reglerne er simple;

1 lod = Kommentar til dette indlæg
2 lodder = Kommentar + fast læser
4 lodder = Kommentar + fast læser + link til min give away fra din egen blog (brug gerne øverste billede med tekst)

Husk at tydeliggør din mail, hvis ikke jeg kan finde frem til den på anden vis.

Håber I vil være med. Held og lykke :-)

I øvrigt må jeg hellere lige pointere at Sigurds hjemmestrikkede trøjer, der ligger i kurven naturligvis ikke følger med. Kurven er bare lidt slatten uden indhold ;-)





tirsdag den 12. juni 2012

I proudly present....

Langt om længe har jeg fået mig en header, og her er det fine resultat:

Helt simpelt, men tilpas jordbær'et og hjertet :-) Af hjertet tak til Mia for hjælpen - den skal jeg nok blive glad for at kigge på. Jeg håber du snart får tid til at holde lidt ferie. Jeg har slet ikke forstand på at lave sådan noget dér, jeg forstår det simpelthen ikke.... Godt at andre gør, så :-)

Synes I ikke også den er fin og sommerfrisk?

mandag den 11. juni 2012

Bedste venner

Det er ikke nogen hemmelighed at Jordbærhjelmen er meget meget glad for sin bedstemors hund, Sif, og der er ingen tvivl om at kærligheden er gengældt. Sif har holdt vagt under barnevognen fra Jordbærhjelmen var helt spæd, og finder sig nu i at blive leget på, blive hevet i pelsen og halen og mysset på. Og naturligvis at blive jagtet rundt i hele huset. Gad vide hvem, der hygger sig mest?

Sif er en ældre dame på 11 år (i følge min kæreste, som i øvrigt forærede hunden til sin mor i sin tid), og så er det at mit stakkels moderhjerte lider lidt ved tanken om at kærligheden ikke kan vare ved, og at Sif ikke vil være her for altid. Det vil ingen af os jo, men alligevel. Bare lidt flere år. Suk.



 Uh Sif, du får lige et mys.....

Det var dumt, Sif fælder....


Tjek i øvrigt lige farven på deres manker ;-)

Billederne er taget fra mobilen, derfor er de lidt uskarpe - beklager....

søndag den 10. juni 2012

Fodboldmad

I aftes stod jo i fodboldens tegn. Og sikke en gyser! Jeg kunne slet ikke holde til at se kampen, så jeg brugte det meste af anden halvleg på at vaske op ;-) Nu har vi jo køkkenalrum, så jeg kunne følge med over halvmuren, når jeg syntes modet var til det. Heldigvis endte det hele jo rigtig godt.

Vi fik lavet noget dejlig dejlig mad;

Burger med hjemmelavede boller, krydder kartofler og krydder majo.

Brownie og hjemmelavet vanilleis

Bonderoser fra manden i den smukke Casalinga vase, som er en gave fra en skøn veninde

Burgerbollerne er fra Claus Meyers "Meyers Bageri" og brownien ditto. Bollerne er rigtig gode, og smager ikke af pap, som dem man kan købe i supermarkederne. Samtidig er de luftige og lette - perfekt! Brownien er en sand synder med sine bl.a. 750 g Valrhona chokolade, 400 g smør, 1200 g sukker og kun 200 g mel..... Behøver jeg at sige at vi var meget mætte efter et lille stykke ;-) Men for hulan den smagte godt!

lørdag den 9. juni 2012

Mere raglan

Nu er mine nattevagter overstået for denne omgang, og jeg glæder mig til weekend med mine to drenge. I aften kommer en god veninde på besøg, og så skal vi se fodbold (lidt skabs fodbold-fan er man vel ;-) ). Vi skal have lækre hjemmelavede burgere, en masse øl (det hører sig vel til til en fodboldfest) og til desert Meyers Brownies med hjemmelavet vanilleis. Uhm jeg glæder mig! Jeg er ved at tegne mønster til en onbuhimo, men det er godt nok lidt tidskrævende. Håber jeg kan få klippet stoffet i dag. Jeg har valgt at bruge disse fugle til projektet, og det er lidt angstprovokerende at skulle klippe i det fine stof. Men det må jeg jo før eller siden.

Ellers har jeg lige fået lavet en bluse med raglanærmer til Jordbærhjelmen. Stoffet er købt lige her hos malika-rosa. Printet er virkelig skønt, og Jordbærhjelmen synes det er spændende at kigge på.



Rigtig god weekend :-)

onsdag den 6. juni 2012

En retrobuks (fordi drenge også godt kan gå med hjerter)

I går fik jeg kørt disse bukser igennem maskinen. Jeg havde en stump brune hjerter af Graziela liggende, og jeg kan jo ikke blive ved med at vente på at der bliver født pigebørn rundt omkring. Så jeg brugte dem til lommer. Nu overvejer jeg om jeg skal lave opsmøget med hjerter også, tænker at det kunne blive ret skønt. Jeg har endnu ikke gjort det, da jeg er i tvivl om hvorvidt der skal elastik i for neden eller om de skal forblive sådan her med oplægning. Synes måske de er mest retro-hippie-70'er-tro som de er nu.

Min kæreste har i øvrigt ytret ønske om en lignende buks til ham, det kunne sgu være kønt ;-)








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...